Om je bedrijf te ontwikkelen, moet je kunnen investeren. Of het nu gaat om een nieuwe webshop, het inhuren van nieuw personeel of de aankoop van materiaal: subsidies en premies zijn een interessante financieringsbron voor jou als ondernemer. Het is belangrijk dat je weet op welke subsidies je recht hebt en dat je een kwalitatieve aanvraag instuurt om je kansen op steun te vergroten.

Het is niet altijd gemakkelijk om de weg te vinden in de administratieve jungle van de financiële wereld. Heel vaak lopen bedrijven premies en subsidies waar ze recht op hebben mis door een gebrek aan informatie.

Zijn er projecten die je graag zou willen realiseren, maar heb je geen tijd of middelen om ze waar te maken? Geen zorgen, Partena Professional regelt alles voor jou.


Ontdek op welke subsidies je recht hebt en vergroot je kansen

Wij zijn er voor al jouw ondernemingsdromen! Dankzij onze samenwerking met Subsiconseils kunnen we je van A tot Z begeleiden bij de aanvraag van subsidies en premies.

  • We identificeren alle subsidies waar je mogelijk recht op hebt
  • We bereiden je dossier voor en dienen de aanvraag in bij de juiste instanties
  • We zorgen voor de opvolging van je dossier, totdat het hele bedrag op jouw rekening staat

Ben je ondernemer of eigenaar van een kmo? Zorg dat je geen premies of subsidies misloopt.

Vul dit formulier in en onze experts zullen contact met je opnemen om samen de mogelijkheden te bespreken.

Voor welke projecten kun je subsidies verkrijgen?

De soorten projecten die voor financiële steun in aanmerking kunnen komen, verschillen per regio. Dit zijn de belangrijkste:

  • Het opzetten van een website of een webshop
  • Investeringen (aankoop of inrichting van een gebouw, aankoop of leasing van materiaal, aanpassing van een gebouw aan bepaalde normen, beveiliging van een gebouw, ...)
  • Opleidingen
  • Hulp bij export (deelname aan handelsbeurzen, prospectiereizen, productie van een brochure of een video, ...)
  • De aanwerving van een werknemer
  • Innovatie (R&D)
  • Consultancy (de digitalisering van je business, diensten van een advocaat, marktstudies, ...)

Weet dat er ook federale en regionale ad hoc-maatregelen zijn, zoals de maatregelen die tijdens de coronacrisis werden ingevoerd.

Wat zijn de voorwaarden om subsidies te ontvangen?

Om de kansen op een positieve reactie zo groot mogelijk te maken, is het noodzakelijk een volledig en gemotiveerd dossier samen te stellen. Dit moet altijd vóór de aanvang van de investering ingediend worden.

Afhankelijk van het soort subsidie moet je ook voldoen aan bepaalde voorwaarden (bedrijfssector, grootte van de onderneming, locatie van de onderneming, ...). Zorg er in ieder geval voor dat je administratief perfect in orde bent (btw, NACE-codes, geregistreerde vestigingsplaats, jaarrekening, enzovoort).

Gelukkig kunnen Partena Professional en haar partner Subsiconseils jou bijstaan van A tot Z. We zoeken de meest geschikte subsidies voor je projecten, we stellen je dossier op, dienen het in bij de administratie en we volgen de zaak op totdat de premie op je rekening is gestort.