Met een VAPZ geniet van voordelen op de korte, middellange en lange termijn

Ondernemers en zelfstandigen denken eerder aan een bloeiende zaak dan aan een mooi pensioen. Maar wist u dat u beide kon doen ? Bijvoorbeeld met de VAPZ.

Als u voor een VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) kiest, maakt u interessante bedrijfskosten op korte, middellange en lange termijn.

Is een VAP iets voor u?

 • Bent u zelfstandig starter in hoofdberoep en verwacht u voor 2018 een belastbaar inkomen hoger dan € 13.000 €? Niet twijfelen! U mag een maximum premie van € 1.107 storten voor een gewoon VAP en € 1.274 voor een sociaal VAP.
 • Als u inkomen hoger dan 13.000€ is, zal de premie even meer interessant zijn.

 

Vul het formulier hieronder in en onze partner, P & V verzekeringsgroep, zal snel contact met u opnemen. Zonder enige verbintenis.

* U kunt de privacy-verklaring terugvinden op https://www.partena-professional.be/nl/privacy/

3 REDENEN OM NU EEN VAP AF TE SLUITEN

 • Minder belastingen en een dubbel sociaal voordeel

  Uw premies zijn fiscaal aftrekbaar en dat brengt u, afhankelijk van uw inkomen, een fiscaal voordeel van 25 à 50% op. En omdat VPAZ-premies van uw inkomen worden afgetrokken, betaalt u ook minder sociale bijdragen. Gevolg: een besparing van 20,5% én een tweede besparing van 20,5% wanneer na twee jaar uw inkomen lager uitvalt dan het forfaitair inkomen.

 • Extra bescherming voor uzelf en uw gezin

  De sociale zekerheid voor zelfstandigen biedt minder bescherming. Niet alleen voor uw pensioen, maar ook bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. Een sociaal VAP biedt extra bescherming . U mag dan 15% meer premie in mindering brengen en uw polis wordt uitgebreid met een dekking premievrijstelling en een maandelijkse uitkering in geval van langdurige arbeidsongeschiktheid.

 • Investeer in vastgoed met uw VAP!

  Met een VAP moet u niet wachten op uw pensioen om te genieten van uw spaarinspanningen. U kunt vervroegd een voorschot opnemen, op voorwaarde dat dit dient om een vastgoed in de Europese Economische Ruimte (EER) te financieren. De mogelijkheden zijn uitgebreid: een nieuwe keuken, een zwembad, een opbrengstpand of een tweede verblijf? Het kan allemaal.

 • Als klant van Partena Professional geniet u ook van extra voordelen op uw verzekeringsproducten bij P&V verzekeringen. U kunt genieten van:

  • E20% korting op de premies voor uw verzekering gewaarborgd inkomen
  • 10% korting op uw arbeidsongevallenverzekering
  • 10% op de BA uitbating en de professionele BA
  • en nog veel meer ...